ГоловнаПолітика

Тимошенко можуть вивезти в чоловічу колонію?

Лікування екс-прем'єрки можуть продовжити за ґратами.

Тимошенко можуть вивезти в чоловічу колонію?
Фото: Lb.ua

Екс-прем'єрку Юлію Тимошенко можуть перевезти із ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові в Темнівську колонії №100 в Харківській області.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Зазначимо, Темнівська колонія є чоловічою, розрахована на в'язнів, які вже відбували покарання, однак вона єдина, згідно з інформацією, з підготовлених для Тимошенко, де є лікарня.

Як відомо, відповідно до Європейської конвенції про захист прав і основних свобод людини (частина про права ув'язнених), хворих в'язнів потрібно лікувати саме в медустанові.

За наявною у LB.ua інформацією, екс-прем'єрці підготували два місця для можливого вивезення: Темнівську та Качанівську колонії. Із них Темнівська - більш імовірна.

Нагадаємо, адвокат Тимошенко Сергій Власенко заявив, що Тимошенко планують примусово вивезти з ЦКЛ "Укрзалізниці", де вона проходить курс реабілітації.

Довідка. Зараз Темнівська виправна колонія №100 - це кримінально-виконавча установа середнього рівня безпеки (для утримання чоловіків, засуджених до позбавлення волі на певний строк, які раніше відбували покарання у вигляді позбавлення волі), на її території розташовані та функціонують сектор максимального рівня безпеки для утримання чоловіків, засуджених до довічного позбавлення волі, і лікувальний заклад для чоловіків, засуджених до позбавлення волі на певний строк, хворих на соматичні недуги. Лікувальна установа обслуговує Харківську, Полтавську, Сумську та Черкаську області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram