ГоловнаПолітика

Колесніченко не хоче вірити словам Герман

Політик повідомив про ще 49 поправок до документа.

Колесніченко не хоче вірити словам Герман
Фото: Макс Левин

Народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що Президент Віктор Янукович найближчим часом підпише закон про засади мовної політики.

За його твердженням, глава держави доручив групі експертів розглянути цей закон на предмет відповідності Конституції, правам людини та європейським зобов'язанням України.

"Я як автор цього законопроекту можу сказати, що він відповідає цим критеріям", - зазначив народний депутат, повідомляє "Українська газета".

Президент ініціював створення комісії з доопрацювання законопроекту. За його словами, підписання закону або відкладуть до вересня, коли закон доопрацюють, і тільки після цього його підпише голова держави, або ж він набуде чинності найближчим часом, а у вересні в нього внесуть необхідні зміни

— письменник Дмитро Стус

Водночас він повідомив, що з Януковичем була розмова про поправки до закону: "Ми маємо 49 поправок, які я зі своїм колегою Ківаловим підготував, бо за півтора року обговорення законопроекту ми отримали пропозиції і Венеціанської комісії, і ОБСЄ, і науково-експертних установ".

Нардеп вважає, що "вони, звичайно, повинні бути враховані в законі, коли його підпишуть". "Вони не стосуються суті закону, це питання юридичної техніки і термінів набуття чинності тих чи інших статей", - наголосив Колесніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram