ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Луценко розповів, навіщо дружина йде в парламент

Ірина йде в парламент не як символічний носій прізвища Луценка.

Луценко розповів, навіщо дружина йде в парламент
Фото: Макс Левин

Несподівано високе 18 місце в списку вимагає від Ірини Луценко повної віддачі сил.

Так прокоментував включення своєї дружини в список Об'єднаної опозиції екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, пише Gazeta.ua.

"Кандидування Ірини Луценко в списку "Батьківщини" - не наша з нею ініціатива. Я погодився на це і кажу, що Ірина йде в парламент не як символічний носій прізвища Луценка", - зазначив екс-міністр.

Чоловік не сумнівався в справедливості опозиційного списку.

— Ірина Луценко

Він нагадав, що "Ірина пройшла майже два роки випробувань у безпосередній сутичці із системою і тепер готова запропонувати конкретний механізм притягнення до відповідальності виконавців волі мафії".

"Йдеться не про помсту за Юлію Тимошенко і Юрія Луценка. Потрібно розробити і внести законопроект про автоматичне усунення з посад і притягнення до відповідальності слідчих, прокурорів і суддів, чиї дії визнані Євросудом порушенням прав людини. Україна програла більш ніж 800 таких справ", - уточнив політик.

"Це - масове очищення МВС, ГПУ і судів від тисяч "гвинтиків", завдяки яким знищується перспектива мільйонів людей і країни в цілому. Цей закон - місія Ірини Луценко в парламенті", - зазначив Юрій Луценко.

При цьому екс-міністр висловив упевненість, що його дружина "буде гідно поводитися і в інших принципових питаннях".

"Коли життя змусило Ірину стати публічною, я був приємно здивований, що атакувальний стиль у політиці - наша спільна сімейна лінія", - резюмував Юрій Луценко.

Нагадаємо, Ірина Луценко посіла у виборчому списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина" прохідне 18 місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram