ГоловнаПолітика

Із приймальні нардепа намагалися забрати документи про корупцію на митниці

Соболєв обіцяє домогтися розслідування фактів корупції на Чернівецькій митниці.

Із приймальні нардепа намагалися забрати документи про корупцію на митниці
Фото: Макс Левин

Нардеп від БЮТ Сергій Соболєв заявив, що міліція провела обшуки в його громадській приймальні в Новоселиці (Чернівецька область), щоб забрати заяви про продаж посад на обласній митниці.

Про це депутат повідомив "Українським новинам".

"Активіст партії "Реформи і порядок" отримав оригінал заяви колишніх співробітників митниці Чернівецької області про незаконність їхнього звільнення, а також документи, які підтверджують зловживання у відомстві. Після цього міліція почала проводити незаконні обшуки в моїй громадській приймальні з метою отримати ці документи", - сказав депутат.

За словами Соболєва, він попросив нардепа Геннадія Москаля, який у цей час перебував у Чернівецькій області, під'їхати в Новоселицю і забрати документи.

Москаль зробив це, і тепер на підставі цих документів Соболєв має намір звернутися в Генеральну прокуратуру та Службу безпеки України з проханням розслідувати факти корупції на Чернівецькій митниці.

Москаль також звернувся до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням розслідувати обшуки міліцією громадської приймальні Соболєва.

Раніше 55 колишніх співробітників Чернівецької обласної митниці заявили про продаж посад в установі, називаючи ситуацію, що склалася у відомстві, свавіллям і пов'язуючи її з бажанням начальства позбутися від неугодних працівників. За їхніми словами, в січні їх звільнили зі своїх посад, проте було доведено незаконність цих звільнень у судах.

Державна митна служба у відповідь заявила про законність звільнення в січні 56 співробітників Чернівецької обласної митниці та спростувала інформацію про продаж посад у цьому регіональному підрозділі відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram