ГоловнаПолітика

Богдан розповів, як зміг повернутися в БЮТ

Депутат каже, що його прохідне місце в партійному списку було погоджено з лідерами опозиції.

Богдан розповів, як зміг повернутися в БЮТ
Фото: kommersant.ua

Депутат Руслан Богдан, який повернувся в БЮТ після виключення з партії, каже, що його прохідне місце в списку було погоджене з усіма лідерами опозиції.

Про це він розповів в інтерв'ю "Главкому".

Нагадаємо, Р. Богдана виключили з фракції в лютому 2011 року за порушення партійної дисципліни та підтримку перенесення виборів на осінь 2012-го. Сам він із таким формулюванням не згоден.

"Насправді тоді йшлося не стільки про зміни в Конституції, скільки про її дотримання. Виходило, що депутатам після дострокових виборів 2007 року залишилося працювати лише 3,5 року. Хоча, згідно з Конституцією, термін повноважень депутата - п'ять років. Отже, він не міг закінчуватися навесні 2011 року. Тому, щоб не порушувати Основного закону, це питання було винесено на розгляд парламенту. Якщо я не помиляюся, за упорядкування законодавства тоді проголосували 310 народних депутатів - це були представники абсолютно всіх фракцій, у тому числі я", - розповів депутат.

Він також стверджує, що партійної дисципліни не порушував.

"Так, позиція керівництва була іншою, однак це питання на засіданні фракції не голосувалося, тому я вважав і вважаю, що не порушив партійної дисципліни. Я не зробив нічого такого, що могло стати приводом для мого виключення", - заявив Богдан.

За його словами, 73-те місце в списку "Батьківщини" було погоджено з усіма лідерами опозиції.

"Моє прізвище узгоджене з усіма лідерами Об'єднаної опозиції: з Тимошенко, Турчиновим, Яценюком і Мартиненком. У жодного з керівників не було заперечень щодо моєї кандидатури. Що стосується реакції Юлії Володимирівни, то мені самому була цікавою її реакція на моє прізвище. Я ставив це запитання людям, яким вдалося з нею поспілкуватися. У неї було гарне до мене ставлення. Я ж не писав заяви про вихід, не входив у іншу фракцію, хоча пропозиції були і від Партії регіонів, і від групи Рибакова. Причому ці пропозиції надходили до останнього дня", - розповів депутат.

Нагадаємо, 3 липня стало відомо, що Богдан повернувся в БЮТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram