ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Києві відкрили фотовиставку, присвячену Тимошенко

А також випустили 365 голубів.

У Києві в наметовому містечку опозиції на Хрещатику відкрито фотовиставку, присвячену річниці перебування в ув'язненні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як повідомили в прес-службі Київського регіонального штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина", до експозиції увійшли 365 фотографій з хронології протистояння незаконному судочинству та боротьби опозиційних сил із репресивним апаратом влади.

"Юлія Тимошенко - приклад незламності і мужності, політик світової величини. Її ім'я можна поставити поряд з іменами таких видатних жінок-політиків сучасності, як президент Індії Пратібха Патіл, президент Литви Даля Грібауйскайте, канцлер Німеччини Анґела Меркель або держсекретар США Гілларі Клінтон", - заявив керівник столичного штабу опозиції Юрій Одарченко.

За його словами, сім років позбавлення волі не позбавляє Тимошенко впливу на політичні процеси і в Україні, і у світі.

"На фотографіях не тільки знайомі обличчя відомих політиків, а й обличчя звичайних небайдужих людей, не тільки масові акції протесту проти Януковича, а й будні постійної роботи в наметовому містечку, Верховній Раді, партійних офісах. Звичайно, ця виставка є подякою всім людям, депутатам, активістам, нашим симпатикам, які були з Юлею цей важкий рік і які залишаються з нами", - зазначив політик.

Біля входу у Печерський суд опозиціонери випустили в небо 365 голубів. Як пояснили в штабі, по пташці за кожен день, який Тимошенко провела в неволі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram