ГоловнаПолітика

Мельниченка можуть екстрадувати до США

Адвокат готовий виїхати до Італії.

Мельниченка можуть екстрадувати до США
Фото: svit24.net

Адвокат Мельниченка Микола Неділько заявив, що екс-майора держохорони можуть екстрадувати з Італії в США, оскільки з 2000 року стосовно екс-майора діє американська програма захисту свідків

Неділько також не відкидає, що Мельниченка можуть екстрадувати в Україну й відразу доставити до Шевченківського райсуду Києва для обрання йому запобіжного заходу.

"Однак у такому разі Генпрокуратура повинна негайно повідомити сторону захисту про такі дії для того, щоб адвокати були присутні на судовому засіданні для надання своєму клієнтові відповідної правової допомоги, - наголосив адвокат.

"Якщо ж Мельниченка екстрадують до США, то його не можуть передати українській стороні, оскільки між США і Україною немає договору про екстрадицію розшукуваних осіб. Окрім того, основним фактором є програма захисту свідків, яку надано Мельниченкові та його сім'ї з боку США" , - сказав Неділько.

Також він не відкинув, що в разі необхідності, він і інший адвокат Мельниченка Павло Сичов можуть поїхати до Італії.

Як повідомляли раніше, Мельниченка затримали 3 серпня в аеропорту Неаполя. Як повідомив сам екс-майор, його затримали відразу після прибуття рейсу з Вашингтона за ордером, який видав український Інтерпол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram