ГоловнаКультура

Янукович схвалив дозвіл на приватизацію Гостиного двору в Києві

Раніше Рада дозволила приватизацію Гостинного двору.

Янукович схвалив дозвіл на приватизацію Гостиного двору в Києві
Фото: Надано Надією Парфан

Президент України Віктор Янукович підписав закон, який передбачає виключення Гостинного двору на Контрактовій площі, 4 у Києві з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Зокрема, Президент схвалив закон № 5059-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння іпотечному кредитуванню". Крім того, документ зобов'язує передбачити в держбюджеті на 2013-й і наступні роки видатки на компенсацію відсотків за кредитами банків або інших фінустанов, наданих громадянам на будівництво, реконструкцію чи придбання житла.

Варто зазначити, що інвестування та фінансування будівництва об'єктів, що його здійснюють за бюджетними програмами, які передбачають надання громадянам державної підтримки на будівництво або придбання житла, може відбуватися шляхом підписання між замовниками будівництва та громадянами договорів купівлі-продажу майнових прав на квартири в об'єктах незавершеного будівництва.

Як повідомляли 19 липня, Окружний адміністративний суд Києва відмовився припиняти постанову КМУ про виведення Гостинного двору з Державного реєстру пам'яток архітектури і зупинити будівельні роботи на його території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram