ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Луценко обурився "зоною ризику" для перевірених бійців у списку опозиції

Політик незадоволений і "масовим бізнес-закликом" підприємців "Фронту Змін".

Луценко обурився "зоною ризику" для перевірених бійців у списку опозиції
Фото: EPA/UPG

Юрій Луценко розкритикував партійний виборчий список Об'єднаної опозиції через низькі шанси діючих парламентаріїв Юрія Гримчака (91 у партійному списку), Михайла Волинця (85) і Андрія Шкіля (87) на проходження до Верховної Ради.

Про це йдеться в його блозі на сайті інтернет-видання "Українська правда".

Крім цього, Луценко вважає ще одним недоліком списків, як у багатомандатному загальнодержавному окрузі, так і одномандатних, відсутність у них депутата Ради від НУ-НС Тараса Стецьківа.

"Помилки (списку) - винесення в "зону ризику "активних бійців опозиції - Ю. Гримчака, А. Шкіля, М. Волинця. Ще більшою є непідтримка Т. Стецьківа як узгодженого кандидата у Львові. Фактично, Тарас Стецьків - єдиний "самооборонець", якому штаб не запропонував ні місця у списку, ні підтримки на рідному окрузі", - вважає він.

На думку екс-міністра, відсутність підтримки опозицією Стецьківа є несправедливою і недалекоглядною. При цьому Луценко заявив, що має намір агітувати за депутата, як за перевіреного часом і обставинами політика та патріота.

Крім того, він назвав системною проблемою списків те, що їх оприлюднили тільки в день проведення з'їзду. Луценко вважає, що оприлюднення його заздалегідь могло б забезпечити недопущення помилок виборчим штабом, а також зняти емоції незадоволених.

Серед позитивів він назвав відсутність у списку олігархів.

"Це - правильний крок у напрямку від вождизму до ідеології. Хоча масовий бізнес-заклик невідомих підприємців "Фронту Змін" несе в собі небезпеку "тушканізаціі", - вважає екс-міністр.

Крім цього, коментуючи наявність у списку його дружини Ірини, він зазначив, що вона не буде в парламенті тільки носієм відомого прізвища, а здатна як ніхто інший запропонувати найкращі законопроекти для забезпечення правосуддя.

Нагадаємо, 30 липня відбувся з'їзд Об'єднаної опозиції, на якому було затверджено список кандидатів у депутати на виборах Ради.

Того ж дня депутати парламенту Вадим Коротюк і Сергій Міщенко заявили про свій вихід із парламентської фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина", пояснивши такий крок своїм незадоволенням критеріями, які керівництво Об'єднаної опозиції використовувало під час розподілу місць у списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram