ГоловнаПолітика

"Свобода" намагалася відбити КУН у Ющенка

Об'єднання партій "під Ющенка" заледве не зірвалося.

"Свобода" намагалася відбити КУН у Ющенка
Фото: cun.org.ua

Партія "Свобода" пропонувала Конгресу українських націоналістів відмовитися від об'єднання з "Нашою Україною" і Українською народною партією та йти на вибори разом із нею.

Про це пише "Коммерсантъ-Украина".

Учора КУН, НУ та УНП провели власні з'їзди, вирішивши на них іти на вибори до Верховної Ради 28 жовтня єдиним списком, після чого відбувся об'єднавчий з'їзд.

На з'їзді КУН багато представників партії виступили за входження в коаліцію не з "Нашою Україною" й УНП, а з Всеукраїнським об'єднанням "Свобода".

"Вони (представники "Свободи") зробили нам пропозицію про входження наших активістів у їхній список. У підсумку 40% делегатів (з'їзду КУН) виступили за "Свободу", а 60% - за "Нашу Україну" і УНП", - розповіло виданню джерело в КУН.

Окрім того, газета повідомляє, що виключити із загального списку на виборах Віру Ульянченко, екс-голову Київської обласної держадміністрації й одного з найближчих соратників Ющенка, запропонували на об'єднавчому з'їзді представники миколаївської та київської обласних організацій НУ.

Вони аргументували це тим, що "вона зашкодила партії і погано керувала областю". У підсумку Ульянченко так і не потрапила в список і покинула зал, відмовившись відповідати на запитання журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram