ГоловнаПолітика

Під харківським судом зібралися прихильники і противники Тимошенко

За оцінками міліції, в акціях беруть участь до 2,5 тис. осіб.

Під харківським судом зібралися прихильники і противники Тимошенко
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Біля будівлі Апеляційного суду Харківської області, де сьогодні вібудеться засідання у справі ЄЕСУ, зібралися близько 2,5 тис. прихильників і противників Юлії Тимошенко.

Противники екс-прем'єра, які представляються "простими харків'янами", розташувалися на майданчику перед будівлею суду. Вони стоять з державними прапорами та прапорами з написами "Юлі - зону", "Залишайся, Юля, з нами, будеш нашим паханом". Багато людей прийшли в чорних футболках із зображенням розрядженої батарейки і написом "Юля сіла", "Вона - злодій", "Злодій повинен сидіти у в'язниці", де в букві "О" зображено портрет Тимошенко.

Прихильники екс-прем'єра збираються з протилежного боку площі з державними прапорами і партійними прапорами ВО "Батьківщина". Багато людей традиційно прийшли в футболках з написами "Юлі - волю", "Батьківщина - передусім".

Між протестувальниками встановлені кордони міліції.

Як відомо, раніше Державна пенітенціарна служба України поінформувала, що засуджена екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко написала заяву про відмову брати участь у засіданні суду, яке заплановане на 31 липня 2012 року.

Сама Тимошенко вже заявила, що буде чинити фізичний спротив, якщо її спробують доставити 31 липня в суд силою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram