ГоловнаПолітика

Власенко: законом заборонено привозити сьогодні Тимошенко в суд

Адвокат стверджує, що що-небудь прогнозувати, вкрай важко.

Власенко: законом заборонено привозити сьогодні Тимошенко в суд
Фото: byut.com.ua

Захисник Тимошенко, народний депутат України Сергій Власенко заявляє, що законом заборонено вивозити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко зі стаціонару Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" в Харкові на судові засідання.

Про це Власенко заявив, коли говорив про можливість доставки екс-прем'єра на завтрашнє судове засідання у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України".

"Говорити про те, що ми можемо щось прогнозувати, вкрай важко. Як вони поводитимуться, я не знаю. З точки зору закону, звичайно ж, вони не мають ніякого права нічого робити, але наша справа до закону має вкрай слабке відношення", - сказав Власенко.

Водночас захисник підкреслив, що Кримінально-процесуальним кодексом України за умови хвороби підсудного передбачено припинення провадження у справі до його одужання.

"У цій ситуації повинні зупинити провадження у справі до одужання. У нас суддя займається садомазохізмом, у нас суддя переносить (засідання) на тиждень кожен раз, а потім кажуть, що вона мільйон разів не з'явилася. Якби переносили справу на кожен день, так вона б ще більше разів не з'являлася", - обурився Власенко.

Він підкреслив, що сам факт вивезення Тимошенко за межі Качанівській виправної колонії для проходження курсу лікування свідчить про наявність у екс-прем'єра хвороби.

Нагадаємо, 31 липня Київський районний суд Харкова продовжить слухання кримінальної справи про діяльність корпорації "Єдині енергетичні системи України" проти Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram