ГоловнаПолітика

Саламатін: спільне святкування Дня флоту - це новий рівень співпраці України та РФ

Міністр заявив про загальні цілі двох країн на Чорному морі.

Саламатін: спільне святкування Дня флоту - це новий рівень співпраці України та РФ
Фото: ukrinform.ua

Міністр оборони Дмитро Саламатін вважає спільний парад Військово-морських сил України та Чорноморського флоту Росії в Севастополі новим рівнем взаємодії України та Росії.

Про це він заявив сьогодні в Севастополі.

"У нас спільна героїчна історія. Спільне святкування демонструє новий рівень взаємодії наших держав. У нас на Чорному морі спільні цілі - збереження миру та стабільності в регіоні", - сказав Саламатін, виступаючи в Севастополі на спільному морському параді військових флотів двох країн.

Командувач ЧФ контр-адмірал Олександр Федотенков і командувач ВМС України віце-адмірал Юрій Ільїн на одному катері на початку параду обійшли єдиний стрій кораблів двох держав у Севастопольській бухті та привітали моряків.

"Уперше за довгі роки моряки флотів двох братніх держав відзначають професійне свято разом. Упевнений, що так буде і надалі, адже Чорне море і Севастополь давно стали для нас спільним домом", - сказав контр-адмірал Федотенков.

Нагадаємо, сьогодні в Севастополі тривають святкові заходи з нагоди Дня флоту України та Дня Військово-морського флоту РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram