ГоловнаПолітика

Під офіс Яценюка прийшли незадоволені списком опозиції гуцули

Мешканці Івано-Франківської області відмовляються підтримувати кандидатів з кримінальним минулим.

Під офіс Яценюка прийшли незадоволені списком опозиції гуцули
Фото: Марина Фролова/gazeta.ua

Близько двадцяти осіб - гуцули, бойки та лемки - зібралися в четвер біля центрального офісу партії "Фронт Змін" у Києві з вимогою до опозиції враховувати їх думку при висуванні кандидатів у депутати в Прикарпатті.

Представники громад рад сіл і невеликих міст Івано-Франківської області прийшли на акцію в національних костюмах.

Присутні обурені наміром керівництва Об'єднаної опозиції висувати кандидатів у депутати по 86-му виборчому округу (Івано-Франківська область) Анатолія Діріва, який за словами учасників акції, є людиною з корупційним і кримінальним минулим. Замість нього протестувальники вимагають висунути по цьому округу Володимира Грабовецького.

По 87-му округу присутні вимагають висунути Юрія Дерев'янка.

За 5 днів у містах та селах, що входять в ці виборчі округи, було зібрано більше ніж 68 тис. підписів на підтримку зазначених кандидатів.

Підписні листи учасники акції зібралися передати голові ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсенію Яценюку.

Присутні тримають плакати з написами "Не ігноруйте думку народу", "Прикарпатці вибирають тих, кому довіряють", "Лемки, бойки та гуцули не хочуть, щоб їх надули". Люди провели невеликий перфоманс за участю музикантів.

У свою чергу керівник юридичного департаменту центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Павло Петренко, який вийшов до мітингувальників, зазначив, що на сьогодні від багатьох громадських організацій, що працюють над моніторингом кандидатів у депутати, від лідерів партій, що входять в Об'єднану опозицію, надійшла інформація про те, що особи, на які вказують протестувальники, не відповідають основним вимогам до кандидатів.

"В Об'єднану опозицію надійшло багато матеріалів щодо дій цих двох людей (можливих кандидатів від опозиції по 86-му і 87-му округах) про невідповідність цим вимогам. Тому на сьогодні ці питання розглядаються партійними органами, і остаточне рішення буде ухвалено на з'їзді Об'єднаної опозиції "Батьківщина", - повідомляє прес-служба "Фронту Змін" у четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram