ГоловнаПолітика

В ОБСЄ розкритикували закон про мови

Яценюк розповів представникові міжнародної організації про права російськомовних.

В ОБСЄ розкритикували закон про мови
Фото: grytsenko.com.ua

Верховний комісар у справах національних меншин ОБСЄ Кнут Воллебек критично оцінює закон про мови.

Про це він сказав учора під час зустрічі з головою Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, повідомили в прес-службі партії "Фронт Змін".

У своєму листі Верховний комісар зазначив, що проект закону не передбачає врегулювання мовного питання в Україні таким чином, щоб це відповідало правам національних меншин згідно з міжнародними стандартами, зосереджується винятково на просуванні російської мови та не надає гарантій тим, хто розмовляє державною мовою.

Водночас Яценюк підтримав позицію комісара і заявив, що "це закон про скасування української мови".

Він зазначив, що права російськомовного населення в Україні цілком задоволено. "Я підтримую російськомовне населення в прагненні говорити рідною мовою. Але переконаний, що вони як громадяни України повинні підтримувати українську Конституцію, Українську Державу і мову", - заявив він.

Крім того, Яценюк висловив стурбованість тим, як сьогодні в Україні проходить виборчий процес.

"Забезпечити чесність і прозорість виборів - це пряма відповідальність Президента і уряду. Проте зараз основні елементи підробки виборів - адміністративний тиск влади, скуповування голосів, підкуп членів комісій та обмеження доступу до ЗМІ", - наголосив лідер "Фронту Змін".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram