ГоловнаПолітика

Могильов призначив чиновника без відома Меджлісу

Зміна голови комітету у справах депортованих громадян сталася в найкоротші терміни.

Могильов призначив чиновника без відома Меджлісу
Фото: comments.ua

Верховна Рада Криму призначила головою комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян радника прем'єр-міністра Криму Анатолія Могильова, полковника у відставці Рефата Кенжалієва, не погодивши своє рішення з Меджлісом.

Про це пише "Коммерсант-Украина".

Зміна голови республіканського комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян виявилася несподіваною і сталася в найкоротші терміни.

Пізно ввечері 24 липня Едем Дудаков написав заяву про звільнення за власним бажанням, а вже в середу, 25 липня вдень на його місце було призначено Кенжалієва.

Джерела видання стверджують, що кандидатура Кенжалієва не пройшла б узгодження в Меджлісі.

Раніше неодноразово про нього різко відгукувався глава Меджлісу Мустафа Джемілєв. Він заявив, що Меджліс "навряд чи зможе знайти спільну мову" з новим главою Рескомнацу, зазначивши, що кримська влада вела роботу з дискредитації Едема Дудакова.

Нагадаємо, Республіканський комітет у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян створений 1991 року. У його функції входить розподіл бюджетних коштів, що виділяються на облаштування і соціально-культурну адаптацію кримських татар.

Традиційно кандидатура керівника Рескомнацу визначалася Меджлісом і проходила лише формальне затвердження у Верховній Раді Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram