ГоловнаПолітика

Луценко вимагає викликати до суду справжнього потерпілого - Януковича

Екс-міністр визнав, що знущається і доводить ситуацію до повного абсурду.

Луценко вимагає викликати до суду справжнього потерпілого - Януковича
Фото: EPA/UPG

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звернувся до суду з клопотанням викликати Президента Віктора Януковича як потерпілого.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Державне обвинувачення вважає, що підстав для виклику Президента в суд немає.

Суд пішов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення.

Таке клопотання екс-міністр подав після того, як його вимоги викликати в суд потерпілого, водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка не було задоволено.

Інші обвинувачені в цій справі - колишній співробітник департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ Олег Павленов і екс-заступник начальника департаменту карного розшуку МВС Володимир Тарасенко - також зазначили, що мають намір давати свідчення лише після прибуття в суд Давиденка.

Проте суддя ухвалила рішення не викликати потерпілого, оскільки "він усе написав у телеграмі".

Після цього Луценко заявив відвід прокурорам, які представляють державне звинувачення.

Він мотивував своє клопотання грубими порушеннями прав потерпілого Валентина Давиденка.

"Я не прошу випустити мене з клітки, я не прошу поставити мені квіти, як Юлії Володимирівні, чи годувати делікатесами, - звернувся Юрій Луценко до судді під час судового засідання, - я лише прошу взяти одну єдину статтю 277 і заради новизни в цьому процесі хоч раз виконати норми КПК".

Нагадаємо, у статті №277 Кримінально-процесуального кодексу роз'яснюється процедура зміни обвинувачення в суді.

За словами Юрія Луценка, обвинувачів абсолютно не турбують права потерпілого, саме тому вони не наполягають на його присутності на сьогоднішньому судовому засіданні.

"Це абсурдна ситуація, коли підсудний захищає права потерпілого. Ба більше, в цих його намірах перешкоджає прокуратура і суд, - обурився Луценко. - Це смішно, що суд обговорює на засіданні необхідність виконувати норму закону".

Луценко додав: "Так, я знущаюся, доводжу ситуацію до повного абсурду та сарказму, але що мені ще залишається робити? Якщо всі наші звернення до закону ігнорує прокуратура і суд".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram