ГоловнаПолітика

Діаспора хоче роз'яснити Януковичу його помилки

Світовий конгрес українців має намір поговорити з Президентом про мову і вибори.

Діаспора хоче роз'яснити Януковичу його помилки

Міжнародна неурядова організація "Всесвітній конгрес українців" хоче обговорити з Президентом Віктором Януковичем питання мови та виборів до Верховної Ради, повідомляє прес-служба конгресу.

23 липня президент організації Євген Чолій надіслав главі держави лист із пропозицією щодо робочої зустрічі з керівництвом конгресу для обговорення актуальних питань.

Зокрема, організація хоче обговорити з Януковичем участь у парламентських виборах ув'язнених лідерів опозиції, припинення тиску на незалежні ЗМІ та міжнародне спостереження за виборчим процесом.

Окрім того, конгрес заявляє про бажання обговорити з Президентом загрозу деукраїнізації країни, а саме шкоду від поширення в Україні ідеології "російського світу", зокрема, затвердження Радою закону про засади державної мовної політики.

Організація також хоче обговорити з Януковичем заклики світової спільноти про важливість повернення влади України до демократичних принципів правління і поваги фундаментальних свобод, а також виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Крім цього, конгрес цікавлять питання євроінтеграції України, зокрема, її значення для розвитку країни та необхідність дотримання Україною європейських цінностей для підписання та ратифікації угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Організація також планує обговорити з Президентом проведення міжнародної акції до 80-ї річниці Голодомору та встановлення пам'ятника жертвам трагедії у Вашингтоні (США), а також оприлюднення інформації про розподіл коштів із державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2010 року і стан фінансового забезпечення цієї держпрограми на період до 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram