ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Єврокомісія: ми стежимо за ситуацією з ТВі і LB.ua

В організації вважають, що податкові перевірки ЗМІ потрібно проводити особливо обережно.

Єврокомісія: ми стежимо за ситуацією з ТВі і LB.ua
Питер Стано
Фото: www.tymoshenko.ua

Європейська комісія пильно стежить за розвитком ситуації навколо українського телеканалу ТВі й інтернет-видання LB.ua.

Про це у Брюсселі заявив Пітер Стано - представник єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле.

"Європейська комісія пильно стежить за всіма питаннями, які стосуються засобів масової інформації, оскільки свобода слова дуже важлива для Європейської комісії", - зазначив він.

"Я не буду вдаватися в деталі справ, оскільки розслідування тривають, і хоча ми не можемо коментувати, по суті, кримінальні справи і суть цих справ, що я можу сказати щодо телеканалу: ми вважаємо, що такі податкові перевірки необхідно проводити вкрай обережно, особливо в передвиборний період", - сказав Стано.

Він нагадав про рішення Верховної Ради України, ухвалене в лютому цього року, яким рекомендовано урядовим інституціям, таким як Державна податкова служба, Рада національного радіо і телебачення, не перевіряти засоби масової інформації в передвиборний період.

Є відомості, що цю тему також будуть обговорювати в рамках заходів, присвячених Східному партнерству, з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram