ГоловнаПолітика

МЗС переходить до централізованої видачі закордонних паспортів нового зразка

Уряд забезпечив безперебійне документування громадян дипломатичним відомством.

МЗС переходить до централізованої видачі закордонних паспортів нового зразка
Фото: segodnya.ua

Уряд 18 липня прийняв постанову, яка дає можливість завершити процедуру впровадження МЗС і закордонними дипломатичними установами України централізованого порядку оформлення, виготовлення та видачі закордонних паспортів у рамках приєднання до Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб і їх документування.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Цією поставою Міністерству внутрішніх справ виділено 4 млн гривень для виготовлення бланків закордонних паспортів.

Окрім того, уряд доручив МВС до кінця 2012 року забезпечити безкоштовну передачу Міністерству закордонних справ не більш ніж 35 тис. персоніфікованих бланків закордонних паспортів громадянина України зразка 2007 року і 1,7 тис. бланків закордонних паспортів зразка 1994 року.

Проект цієї постанови розроблено Міністерством закордонних справ.

МЗС нагадує, що бланки закордонних паспортів виготовляють на замовлення МВС України. Відсутність коштів на оплату бланків у відповідній бюджетній програмі МВС не дозволяло МЗС забезпечити безперебійне документування громадян.

Ухвалення постанови дозволить забезпечити безперебійне документування громадян України, які постійно або тимчасово проживають за кордоном, паспортами такого самого зразка, які видають в Україні, тобто з підвищеним ступенем захисту, полікарбонатною сторінкою замість вклеєної фотографії.

Після того як ця постанова набуде чинності, Міністерство закордонних справ і 10 іноземних дипустанов отримають можливість невідкладно розпочати оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон (з полікарбонатною сторінкою), ще 12 долучать найближчим часом.

Решта дипустанов далі оформлятимуть і видаватимуть закордонні паспорти зразка 1994 р. (з вклеєною фотокарткою) до моменту їх під'єднання до Державної інформаційної системи, що заплановано на кінець року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram