ГоловнаПолітика

Freedom House закликає податкову не переслідувати TВi

Організація звернулася з вимогою до української влади.

Freedom House закликає податкову не переслідувати TВi

Міжнародна неурядова організація Freedom House закликає владу України виключити можливість того, щоб податкові органи вибірково переслідували ЗМІ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

"Хоча у влади є законний обов'язок розслідувати всі податкові злочини, це не повинно застосовуватися вибірково. Постійна увага до TВi і зокрема до (генерального директора телеканалу) Михайла Княжицького порушує серйозні питання щодо дій українських податкових органів", - сказано в ньому.

Freedom House закликає Україну утриматися від будь-яких дій, які можуть мати негативний вплив на свободу ЗМІ, зокрема припинити переслідування телерадіокомпанії "Телерадіосвіт" (ТВі, Київ) та її керівника.

Організація звертається до влади з вимогою провести незалежне розслідування законності дій податкових органів під час обшуку 12 липня офісу TВi в рамках розслідування кримінальної справи проти Княжицького щодо ухилення від сплати податків, а також компенсувати збитки за вимушене призупинення мовлення телеканалу 12 липня.

Freedom House вважає, що переслідування цього телеканалу пов'язано з тим, що TВi часто критично висвітлює дії влади, зокрема Президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, раніше прокурор Києва Анатолій Мельник заявив, що вважає безпідставними звинувачення в тиску Податкової міліції на ТВі шляхом порушення кримінальної справи проти Княжицького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram