ГоловнаПолітика

Черновецький розповів, скільки витрачає на благодійність

Екс-мер каже, що більша частина коштів йде на допомогу бомжам.

Черновецький розповів, скільки витрачає на благодійність
Фото: Макс Левин

Екс-мер Києва Леонід Черновецький виділяє на доброчинність $ 1 млн.

Про це він розповів в інтерв'ю "Сегодня".

"Коли в мою сім'ю прийшла біда і я потрапив до церкви до Сандея (Аделаджі), я побачив сотні людей із великими матеріальними проблемами, колишніх алкоголіків, наркоманів, бомжів. Я раптом відволікся від бізнесу і почав дивитися на світ зовсім іншими очима, відчувати гостро не тільки свій, а й чужий біль. Ідею допомагати безпритульним, яких ніхто не любить, які викликають презирство в перехожих, яким ніхто абсолютно не хоче допомогти (при комунізмі їх узагалі злочинцями вважали, тому в більшості людей вони так і залишилися у свідомості поганими, що їх мало не розстріляти треба), дав мені Сандей", - зазначив Черновецький.

За його словами, він придумав, як поставити цю роботу на зовсім інший рівень.

"Мене завжди цікавив масштаб! І я організував їдальню, найняв лікарів, юристів, які відновлювали бомжам документи. У день їдальня видавала до 1500 обідів. Я почав сам зустрічатися з ними. Приділяв їм по годині-дві у вихідні. Я зустрів у цій їдальні і свого колишнього колегу - начальника слідчого відділу одного з райвідділів міліції Київської області, і керівників різних підприємств, тобто різних людей", - сказав екс-мер.

Тепер у Черновецького з'явилася інша ідея.

"Я залучаю до допомоги бомжам усе більше бізнесменів і просто людей із добрим серцем. І вони допомагають - зробивши це одного разу, вже не йдуть. І якщо я витрачаю на рік майже $ 1 млн, то вони допомагають продуктами, послугами й іншими речами ще мільйони на півтора", - зазначив він і відзначив, що про це дуже рідко говорить.

"І зараз не дуже правильно, що розповідаю ... але раптом захотілося ... Дуже пишаюся цією роботою. Думаю, це найважливіше, що мені вдалося зробити в житті!" - сказав Черновецький.

Нагадаємо, 12 липня Київрада достроково припинила повноваження Київського міського голови Леоніда Черновецького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram