ГоловнаПолітика

Суд покартав голодувальників під Українським домом і відпустив

Трьом громадянам суддя винесла усне попередження.

Суд покартав голодувальників під Українським домом і відпустив

Суд Шевченківського району Києва розглянув 5 з 11 адміністративних протоколів, складених вдень співробітниками міліції щодо осіб, які проводили акцію під Українським домом з порушенням вимог діючого законодавства.

Про це повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві.

Трьом громадянам суддя винесла усне попередження. Щодо ще одного громадянина провадження було припинено за відсутністю складу порушення.

Водночас у міліції стверджують, що цей порушник ввів в оману суддю, заявивши, що його не було на місці проведення акції. За даними ВЗГ, один з телеканалів демонстрував у випусках новин його інтерв'ю з місця заходу.

Розгляд ще однієї адміністративної справи було перенесено в зв'язку з тим, що людина побажала присутності в суді адвоката.

"Хоча пізніше один із зацікавлених активістів заявив кільком Інтернет-агентствам, що цій людині в приміщенні суду стало погано, і що у неї не було при собі документів", - зазначили в міліції, наполягаючи, що ці заяви активіста не відповідають дійсності.

Розгляд інших шести протоколів відбудеться пізніше, додали в ГУ МВС.

Як повідомляли, міліція склала адміністративні протоколи на 11 осіб за порушення правил проведення масових заходів біля Українського дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram