ГоловнаПолітика

Тюремники пообіцяли, що привілеїв для Луценка не буде

У ДПС розповіли про колонію, в якій, імовірно, сидітиме екс-голова МВС.

Тюремники пообіцяли, що привілеїв для Луценка не буде
Фото: podrobnosti.ua

Екс-голову МВС Юрія Луценка утримуватимуть у колонії для колишніх правоохоронців у Чернігівській області на рівних умовах з іншими ув'язненими.

Про це заявив голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков.

"Спеціальних установ таких у нас немає. У нас є установи, де утримують, а це в Чернігівській області, правоохоронців. Коли вирок набуває чинності та всі юридичні питання вирішено, люди прямують туди", - зазначив він.

За словами голови ДПС, "умови для всіх рівні, всі працюють і всі проходять виховний процес і готуються до звільнення. Спеціально будувати під когось у нас немає можливості".

Лісіцков також заявив, що керівництво ДПС веде планомірну роботу "з наведення порядку та створення тих умов, щоб нам не було соромно". "Ні нам, посадовим особам, які виконують ці обов'язки, ні загалом державі. Ми представляємо державу, щоб нас не критикували ні наші колеги-європейці, ні інші друзі", - заявив Лісіцков.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва визнав Луценка винуватим у перевищенні влади під час виділення квартири своєму водієві та відзначення Дня міліції і засудив екс-міністра до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нині в суді слухають іще одну кримінальну справу щодо Луценка, якого звинувачують у перевищенні повноважень під час продовження стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком, який був фігурантом кримінальної справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram