ГоловнаПолітика

Тимошенко не мала наміру бити вікна в палаті, - Власенко

Адвокат розповів, куди телефонувала екс-прем'єр.

Тимошенко не мала наміру бити вікна в палаті, - Власенко
Фото: Макс Левин

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка проходить курс лікування в лікарні "Укрзалізниці" Харкова, не мала наміру вчора розбивати вікна у своїй палаті.

Про це на брифінгу перед лікарнею заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи відповідну вчорашню заяву екс-прем'єра після того, як їй відмовилися надати можливість скористатися телефоном.

Власенко сказав, що, відповідно до частини п'ятої статті 110 Кримінально-виконавчого кодексу, "засудженим надається право на телефонні розмови без обмеження їх кількості під контролем адміністрації, телефонні розмови оплачуються з особистих коштів засуджених".

Захисник зазначив, що вчора у члена сім'ї Тимошенко був день народження, і екс-прем'єр хотіла привітати родича з цим святом.

За словами Власенка, за два дні до інциденту екс-прем'єр подала письмову заяву з проханням надати їй право на телефонну розмову, на що отримала відмову.

"Учора в одного з членів сім'ї Юлії Володимирівни, в дуже близької для неї людини був день народження. За два дні до цього, реалізуючи свої права, екс-прем'єр звернулася із заявою з проханням забезпечити їй реалізацію цього права. Їй відмовили. Як людина, котра перебуває в місці з обмеженим доступом і обмеженим виходом, у неї не було іншої можливості висловити свій протест. Звісно ж, ніхто не збирався розбивати вікна, ніхто не збирався нічого робити", - сказав Власенко.

Він зазначив, що навпроти приміщення, де перебуває Тимошенко, є стаціонарний телефон. Тому була технічна можливість надати екс-прем'єру змогу зателефонувати.

Він зауважив, що після протесту екс-прем'єра їй було надано можливість зателефонувати. Однак і це було подано як "ексклюзивне право".

"Після цього демаршу їй надали можливість зателефонувати, але влада, як завжди, подала це як ексклюзив для Тимошенко", - сказав Власенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram