ГоловнаПолітика

Україні та Росії складно вести переговори, - посол

Зурабов вважає засідання міждержавної комісії безрезультатним.

Україні та Росії складно вести переговори, - посол
Фото: www.kommersant.ru

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов констатує, що Україні та Росії складно вести переговори.

Про це він сказав під час круглого столу на тему: "Зустріч президентів України та Росії в Ялті - перспективи взаємин двох держав".

"Нам дійсно дуже складно вести переговори ... Ми буквально видряпуємо з усього порядку денного з величезними зусиллями те, щодо чого можемо не тільки домовитися, а й ще бути більш-менш впевненими в тому, що ці домовленості буде виконано", - зазначив він.

Посол зазначив, що на сьогодні внутрішньо- і зовнішньополітична ситуація в Україні виключає швидкі розв'язки. "Така ось тривала, важка, поступова гра", - додав він.

За словами Зурабова, Росія хоче від України гарантій, які виключають перегляд досягнутих раніше домовленостей.

Крім того, він зазначив, що не вважає засідання українсько-російської міждержавної комісії, яка відбулася в Ялті 12 липня, цілком безрезультатним.

"Говорити про те, що немає ніякого руху, - неправильно. Це важкий процес ... Якщо порівнювати з шахами, то це позиційна гра: десь півпішака, десь 1/4", - зазначив Зурабов.

Він також наголосив, що надає особливого значення підписаним під час засідання в Криму документам між міністерствами економіки України та Росії, а також між міністерствами енергетики про синхронізацію роботи енергосистем двох країн.

Нагадаємо, 12 липня в Ялті відбулося засідання українсько-російської міждержавної комісії, на якому Україна і Росія підписали декларацію про зміст стратегічного партнерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram