ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Кошкіна: мета кримінальної справи - знищити LB.ua

Шеф-редактор сайту заявляє, що влада перейшла Рубікон.

Кошкіна: мета кримінальної справи - знищити LB.ua
Фото: Макс Левин

Мета кримінальної справи, порушеної за підсумками перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка проти порталу LB.ua, - знищити LB.ua, його творчий колектив і керівників видання.

Таку думку в коментарі "Телекритиці" висловила шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

Кошкіна нагадала, що у вівторок, 17 липня, на позачерговому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації прокурор міста Києва Анатолій Мельник повідомив, що дослідча перевірка заяви Ландіка триватиме до 26 липня і процесуальне рішення буде ухвалено після 26-го.

"Але вже на ранок прокуратура порушила кримінальну справу. За нашою інформацією, цю справу порушили раніше, але прокуратура цей факт приховувала. Це прецедент - факт тиску на незалежний ЗМІ в передвиборний період. Зважаючи на те, що це не перший випадок (напередодні було порушено кримінальну справу проти генерального директора ТВі Миколи Княжицького), можу констатувати, що влада перейшла Рубікон. Ми не маємо ілюзій щодо результату справи. Її веде сумнозвісна прокуратура міста Києва, а кінцеві матеріали буде передано в Печерський суд. Мета - знищити LB.ua, весь творчий колектив, керівників видання", - заявила Соня Кошкіна.

Нагадаємо, 18 липня 2012 року прокуратура Печерського району Києва порушила проти порталу LB.ua кримінальну справу за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка через публікацію SMS-листування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram