ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Комітет зі свободи слова: LB.ua переслідують із політичних мотивів

Депутати звернулися до ПАРЄ і Freedom House.

Комітет зі свободи слова: LB.ua переслідують із політичних мотивів
Фото: Макс Левин

Чотири депутати Верховної Ради: Юрій Стець, Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк і Віктор Уколов - які є членами парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, вважають порушення кримінальної справи проти LB.ua переслідуванням видання з політичних мотивів.

Про це йдеться в заяві депутатів.

"Ми, народні депутати - члени комітету з питань свободи слова та інформації, вважаємо порушення кримінальної справи проти сайту LB.ua переслідуванням інтернет-видання з політичних мотивів", - йдеться в ньому.

За словами парламентаріїв, LB.ua відомий своїми ексклюзивними матеріалами про зловживання влади, а також врівноваженою подачею поглядів і влади, і опозиції.

"Використання скарги нашого колеги по комітету, народного депутата Володимира Ландіка для порушення кримінальної справи проти інтернет-видання не витримує критики. Як відомо, Володимир Ландік публічно відкликав свою скаргу і письмово звернувся до прокуратури з проханням не порушувати кримінальну справу. Те, що, всупереч проханню потерпілого, кримінальну справу таки порушено, свідчить про упередженість переслідувань прокуратури", - упевнені вони.

Парламентарії вважають, що такі дії прокуратури спричинені наявністю політичного замовлення на розправу над журналістами. "Крім того, напередодні виборчої кампанії прокуратура своїми діями порушує мораторій на проведення перевірок ЗМІ, встановлений Верховною Радою України", - додають депутати.

У зв'язку із цим автори заяви звертаються до Парламентської асамблеї Ради Європи, міжнародної організації "Репортери без кордонів", міжнародної неурядової організації Freedom House та світової громадськості із закликом виступити на підтримку українських журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram