ГоловнаПолітика

Італійське посольство запевняє, що проблем із видачею віз немає

Візовому центру потрібно більше часу, щоб розглянути документи.

Італійське посольство запевняє, що проблем із видачею віз немає
Фото: segodnya.ua

Посольство Італії в Україні повідомило, що не припиняло видавати візи українцям.

Про це йдеться в заяві посольства, розміщеній на його сайті.

"Щодо інформації, висвітленій нещодавно деякими представниками ЗМІ, Посольство Італії в Україні повідомляє, що візовий відділ посольства продовжує у звичайному режимі приймати прямі заявки на подання візових клопотань і задовольняти вже подані заявки на всі типи віз, відповідно до графіка призначених прийомів", - сказано в заяві.

"Щодо компанії VMS, уповноваженої на правах аутсорсингу збирати запити на отримання візи в Італію, повідомляємо, що у зв'язку з постійним збільшенням кількості запитів на туристичну візу для в'їзду в країну (сягнула піку протягом останніх тижнів), дата подання документів у VMS на отримання цього типу візи може бути призначена менш своєчасно і на довший період порівняно зі звичайними термінами подання", - додали в посольстві.

У заяві також сказано, що "заявників вчасно попереджено і їм рекомендовано звертатися до компанії VMS набагато раніше від запланованої дати виїзду".

Нагадаємо, раніше візовий центр, який працює з посольством Італії, повідомив, що тимчасово не приймає заявок на туристичні візи. При цьому візовий центр скасував призначені раніше інтерв'ю тим людям, які планували подати документи в липні.

Люди скаржилися на несвоєчасне попередження про скасування зустрічей. Як правило, попередження приходить тоді, коли охочі подорожувати вже мають на руках викуплені квитки і бронювання готелів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram