ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

У прокуратурі ніяк не вирішать, яким же числом Ландік поскаржився на LB.ua

Після прохання припинити переслідування порталу нардеп подав ще одну заяву з протилежною вимогою?

У прокуратурі ніяк не вирішать, яким же числом Ландік поскаржився на LB.ua

Нардеп від Партії регіонів Володимир Ландік наполіг на розгляді своєї заяви та на ухваленні прокуратурою процесуального рішення за фактом порушення таємниці його листування.

Про це повідомила в коментарі УНІАН прес-секретар прокурора Києва Мирослава Мушка.

За її словами, дійсно у ЗМІ була інформація про примирення сторін конфлікту.

"Однак після цього до прокуратури надійшла заява від народного депутата, в якій він просив ухвалити процесуальне рішення за попередньою заявою від 21 червня 2012 року. А тому, відповідно до вимог законодавства, прокуратурою Печерського району Києва проведена перевірка, за результатами якої порушено кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування та недоторканності приватного життя", - сказала Мушка.

При цьому вона зазначила, що ця справа не є "справою приватного звинувачення", тому прокуратурою району ухвалено рішення відповідно до закону.

Нагадаємо, 18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Ландіка.

Справу порушено "за результатами перевірки заяви Ландіка від 21 червня", хоча раніше сам депутат неодноразово заявляв, що подав заяву ще 8 місяців тому, в листопаді 2011 року.

Тим часом 17 липня на засіданні позачергового парламентського комітету з питань свободи слова та інформації прокурор Києва заявив, що заява Ландіка датована 26 червня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram