ГоловнаПолітика

У ПР не проти, щоб Литвин залишався спікером до виборів

Чечетов розповів, які питання розглянуть на позачерговій сесії ВР.

У ПР не проти, щоб Литвин залишався спікером до виборів
Фото: Макс Левин

Партія регіонів не проти, щоб Володимир Литвин залишався на посаді голови Верховної Ради до парламентських виборів.

Про це сказав заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

За словами нардепа, головна причина позачергової сесії ВР, яку планують на кінець липня-початок серпня, - необхідність ухвалення законопроектів, які розробляє Кабмін з реалізації соціальних ініціатив Президента.

Регіонал також розповів, що для того, щоб сесія відбулася, необхідний порядок денний і 150 підписів від народних депутатів.

"На сьогодні підписи є. Правда, наразі переліку законопроектів немає для порядку денного", - зазначив він.

Він також підкреслив, що в Партії регіонів не проти відкласти "кадрові питання" на позачерговій сесії. У партії влади також хочуть, щоб Литвин залишався на посаді спікера до завершення роботи нинішньої каденції.

"Ми б хотіли бачити Володимира Михайловича до кінця жовтня. Ми й сьогодні вважаємо, що його заява (про відставку) - це був накал емоцій. Коли заяву поставили в порядок денний, ми за нього не голосували... Але, якщо Володимир Михайлович буде наполягати, щоб піти, ми повинні зробити всі процесуальні заходи, щоб не постраждала дієздатність парламенту", - додав заступник глави фракції Партії регіонів.

Нагадаємо, раніше повідомляли, згідно з відомостями з Партії регіонів, що позачергова сесія Верховної Ради може відбутися 27 липня. Проте в опозиції вважають, що позачергове засідання відбудеться 23 липня, коли буде проходити судове засідання у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram