ГоловнаПолітика

У Тернополі сталася бійка: до скандалу причетні сини екс-мера

Екс-чиновник заявляє, що хлопці вирішили "когось провчити".

У Тернополі сталася бійка: до скандалу причетні сини екс-мера
фото из архива
Фото: Павел Паламарчук/gazeta.ua

У ніч проти суботи, 13 липня, в передмісті Тернополя сталася бійка між двома групами молоді. За даними місцевих ЗМІ, до бійки у Великих Гаях, можливо, причетні сини лідера Об'єднаної опозиції в Тернопільській області, екс-мера облцентру Романа Заставного.

Як повідомляє видання Реально з посиланням на очевидців, бійка сталася в передмісті, де розташований будинок екс-мера Тернополя. Унаслідок бійки госпіталізовано трьох місцевих мешканців. Усі постраждалі перебувають у Тернопільській університетській клінічній лікарні.

За словами батьків, в одного юнака ушкодження, і цілком імовірно, що він втратить зір, а в іншого - важка черепно-мозкова травма. Як повідомляють, обидва перебувають у реанімації. Ще один побитий лежить у нейрохірургічному відділенні. Батьки постраждалих відмовилися спілкуватися з пресою.

Як пише видання, близько опівночі біля будинку Заставного проходив місцевий житель. На його адресу нібито посипалися образливі фрази, після чого зав'язалася бійка. На допомогу товаришеві прибігли двоє місцевих. Одного з них ударили залізним предметом по обличчю, а іншого схожим предметом огріли по голові. Газета з посиланням на очевидців повідомляє, що в будинку екс-мера до ранку тривала вечірка.

Журналісту видання "Реально" вдалося поспілкуватися з одним із потерпілих, який погодився розповісти про подію: "В усьому винувате спиртне. Ми були тверезі і вже розходилися по домівках. Усе сталося миттєво. Біля воріт будинку на Лісовій, 31 стояло близько десятка хлопців. Але у дворі були ще дівчата, яких я не бачив, тільки чув. На місці був, може, хвилин три. Мене ударили чимось дуже важким. Це не міг бути кулак, адже з рани лікарі діставали осколки іржі".

На питання про те, чи бачив він на місці події синів Заставного Андрія та Дмитра, потерпілий заявив: "З усіх присутніх устиг упізнати знайомого з дитинства Володю Бунту. Перед тим як мене вдарили, почув фразу, що дівчата залишаються у дворі, всі інші виходять".

Він також повідомив, що до нього приходила дружина Заставного. "Я її особисто знаю, оскільки живу біля їхньої дачі. З нею під'їхали ще троє батьків. Говорили, що їм дуже шкода у зв'язку з подією і соромно за поведінку своїх дітей". Постраждалий додав, що батьки кривдників не пропонували йому якихось грошей на лікування.

У коментарі для сайту "Доба" Заставний підтвердив, що бійка біля його будинку дійсно була. Однак політик зазначив, що його сини в ній не брали участі і він не має до них претензій. Також екс-мер розповів, що того вечора в його будинку справді була вечірка за участю його сина.

"Зайвого випили і вирішили, що вони повинні когось провчити. Сталася бійка між кількома хлопцями. Один з її учасників - товариш мого сина. Розповідати, хто там за ким куди біг, не буду. Але виникає питання, чому вони хотіли потрапити в чужий будинок, що вони там забули?" - запитав екс-мер.

Окрім того, Заставний заявив, що виставив на продаж будинок, біля якого сталася бійка. Він пояснив, що переїхав до Тернополя і тепер заміський будинок йому не потрібен.

Видання 20 минут зазначає, що кримінальну справу, за даними правоохоронців, порушено проти одного з учасників бійки за ч. 4 ст. 296 (хуліганство.). Винуватцеві може загрожувати або штраф, або кілька років в'язниці.

Довідка. Роман Заставний - мер Тернополя з 2006-го до 2010 року. Був членом "Нашої України", згодом очолив обласну організацію партії "Фронт Змін". Заставного включено у список претендентів на балотування у Верховну Раду від Об'єднаної опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram