ГоловнаПолітика

Княжицький вимагає закриття його кримінальної справи

Гендиректор ТВі побоюється, що його можуть посадити.

Княжицький вимагає закриття його кримінальної справи
Фото: Макс Левин

Гендиректор телеканалу ТВi Микола Княжицький вимагає закриття кримінальної справи, порушеної проти нього податковою службою.

Про це журналіст написав у своєму блозі.

"Я вимагаю негайного закриття кримінальної справи проти мене і тиску на незалежний канал, а також вибачень переді мною і нашими журналістами. Вимагаю від вас у подальшому припинити тиск на незалежні ЗМІ і дотримуватися законодавства і принципів демократії", - підкреслив Княжицький.

"Український уряд винен нашому телеканалу гроші. Уряд має нам повернути гроші, які ми у вигляді податку на додану вартість оплатили українській державі. Прем'єр-міністр регулярно розповідає, що держава успішно всім повертає ПДВ. Нам не повернули", - заявив гендиректор ТВі.

"Окрім того, ще і порушили проти мене особисто кримінальну справу за те, що нам винні", - додав він.

За словами Княжицького, щодо того, як він дізнався про порушення цієї справи, йому зателефонували з районної поліклініки за місцем реєстрації і повідомили, що туди приходили податкові інспектори з вимогою надати їм медичну карту Княжицького.

"Таке, як правило, роблять перед тим, як хочуть ув'язнити людину з метою, щоб громадянин не звертався до лікарів, бо нібито немає для цього причин", - написав він.

"Відповідальність за порушення статті, яка мені інкримінується, передбачає не позбавлення волі, а штраф у розмірі майже півмільйона гривень і конфіскацію майна. Але прихід податківців в поліклініку свідчить про те, що можливо, проти мене порушена і інша справа, що передбачає інший запобіжний захід", - зазначив гендиректор ТВі.

Княжицький вважає дії підлеглих глави Податкової Олександра Клименка і його самого "протизаконними і злочинними".

"Напередодні виборів роботу нашого каналу українська влада хоче заблокувати. Ми проінформуємо про це всі міжнародні організації, які опікуються питаннями демократії і свободи слова та іноземні уряди", - йдеться в блозі.

Нагадаємо, минулого тижня податківці провели на телеканалі ТВі вилучення документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram