ГоловнаПолітика

Опозиція оголосила "референдум про недовіру Януковичу"

Микола Томенко переконаний, що підписи проти Президента поставить понад половина громадян України.

Опозиція оголосила "референдум про недовіру Януковичу"
Архив
Фото: Макс Левин

Один з лідерів опозиції Микола Томенко заявив, що збір підписів серед українців під позовом до Президента Віктора Януковича стане всенародним референдумом про недовіру голові держави.

Як повідомляє прес-служба БЮТ, у вівторок на мітингу в Черкасах, під час якого розпочали збирати підписи в рамках акції "Україна проти Януковича", Микола Томенко назвав цілком очевидним, що сьогодні більшість громадян України не довіряють політичному режиму Януковича загалом і Вікторові Януковичу зокрема.

Однак, заявив політик, очевидно, що буде надзвичайно складно, а точніше, неможливо" провести референдум про недовіру Президенту Вікторові Януковичу за передбаченою законом процедурою.

"Тому ідея нинішньої акції дуже проста: це не тільки позов, який подає Арсеній Яценюк до Януковича, під цим позовом проходить збір підписів. І ми переконані, що більш ніж половина громадян України, які є виборцями, підпишуть цей документ", - сказав Томенко.

"І так в Україні відбудеться народний референдум про недовіру Вікторові Януковичу", - додав він.

"Це надзвичайно важливо, щоб влада, світ і суспільство зрозуміли, що влада не користується довірою. І я переконаний, що за результатами парламентської виборчої кампанії такі акції, які підтвердять недовіру до влади, створять передумови для можливих президентських дострокових виборів", - зазначив Микола Томенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram