ГоловнаПолітика

Об'єднана опозиція подає до суду на Януковича

Лідер "Фронту Змін" Яценюк заявляє про намір домогтися процедури імпічменту Президента.

Об'єднана опозиція подає до суду на Януковича
Фото: frontzmin.ua

Опозиція звертається до суду з позовом проти Президента України Віктора Януковича за привласнення додаткових повноважень.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що позов до Януковича про порушення ним законодавства і Конституції буде подано до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

"Якщо спеціалізований суд не розглядатиме цього позову, то ми будемо звертатися в Європейський суд з прав людини", - сказав Яценюк.

Він повідомив, що матеріали цього позову використовуватимуть, щоб усунути Президента від влади шляхом імпічменту.

Лідер партії "Фронт змін" висловив упевненість, що за результатами парламентських виборів 28 жовтня представники опозиції у Верховній Раді матимуть 226 голосів, і це дозволить здійснити процедуру імпічменту Януковича.

Яценюк також зазначив, що всі рішення Януковича після скасування конституційної реформи 2004 року є нелегітимними, оскільки після цього необхідно було провести дострокові президентські вибори у зв'язку з іншим обсягом повноважень голови держави.

Також Яценюк оголосив про розширення акції "Україна проти Януковича" і проведення збору підписів під позовом проти Президента. Зокрема, по всій Україні представники опозиції мають намір збирати підписи громадян про їхню підтримку позову до Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram