ГоловнаПолітика

Кличко створив навколо себе україномовне оточення

У політика немає часу на викладача української.

Кличко створив навколо себе україномовне оточення
Фото: Facebook

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко обіцяє незабаром підвищити свій рівень володіння українською мовою завдяки створенню навколо себе україномовного оточення.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

"Вільно спілкуюся англійською, німецькою. Я знаю, що рівень моєї української ще не настільки гарний, але впевнений в тому, що найближчим часом буду "файно" спілкуватися українською мовою", - сказав Кличко.

Політик додав, що його походження з російськомовної родини не є секретом, до того ж він постійно жив у російськомовному оточенні. "Але впевнений: якщо бажання є, можна вивчити будь-яку мову", - зазначив Кличко.

Відповідаючи на питання журналістів, чи є у нього викладач, Віталій Кличко сказав, що зараз у нього на це немає часу. Водночас, на його переконання, неможливо вивчити мову, коли немає мовного оточення, а тому він намагається його собі створити.

"Кожен, хто заходить до нас в офіс, бачить оголошення: "У нас спілкуються українською". Якщо спілкуєшся українською мовою, можна її вивчити та нормально розмовляти", - переконаний Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram