ГоловнаПолітика

Могильов пропонує дати Криму більше повноважень у новій Конституції

Автономія хоче більше автономії.

Могильов пропонує дати Криму більше повноважень у новій Конституції

Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов вважає, що під час зміни Конституції України необхідно враховувати автономний статус Криму.

Про це він заявив на засіданні круглого столу "Конституційно-правовий статус Автономної Республіки Крим" 13 липня, повідомляє прес-служба Радміну Криму.

Глава кримського уряду зазначив, що різними указами і законами, починаючи з 1993 року, багато повноважень Криму були скорочені. "Ця тенденція повинна припинитися. Більшість жителів автономії вважають себе патріотами Криму, і для нас автономний статус вкрай важливий і цінний. Тому при підготовці змін до Конституції України думку кримчан і особливий статус Криму необхідно враховувати", - підкреслив Анатолій Могильов.

У зв'язку з цим в Криму створять робочу групу з розробки пропозицій та змін до Конституції України щодо повноважень Криму.

"Наше завдання - винести на розгляд Конституційної Асамблеї те, якими ми бачимо відносини Криму з центральними органами влади, і зробити систему управління більш логічною і зрозумілою", - заявив Могильов.

За його словами, відродження і розширення повноважень Криму дозволить ефективно реалізувати наявний у регіону потужний економічний потенціал.

"Крим має потужний потенціал, просто неприпустимо залишатися дотаційним регіоном. Для його реалізації нам необхідні не декларативні, а реальні повноваження. Це дозволить ухвалювати більшість важливих для кримчан рішень не в Києві, а в Криму", - підкреслив глава виконавчої влади республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram