ГоловнаПолітика

Брат Пшонки йде з Вищого спецсуду за вислугою років

Миколі Пшонці скоро виповниться 65 років.

Брат Пшонки йде з Вищого спецсуду за вислугою років
Фото: all.kharkov.ua

Вища Рада юстиції рекомендувала Верховній Раді звільнити заступника голови Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ Миколу Пшонку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради юстиції.

Рада ухвалила таке рішення на засіданні із заявою судді про відставку.

Як пояснив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правосуддя нардеп Валерій Бондик (Партія регіонів) Микола Пшонка подав у відставку за вислугою років.

"Верховна Рада, звичайно розгляне, подання Вищої ради юстиції про звільнення Миколи Пшонки з посади судді Вищого спецсуду України. Це його право, це його бажання. Мені особисто, наприклад, дуже шкода, що як раз в період активного реформування системи судочинства в державі лави професіоналів і дуже досвідчених суддів залишає така людина", - сказав він журналістам у Києві.

Бондик також додав, що Пшонка майже 40 років пропрацював суддею. "Він майже 40 років пропрацював на суддівській роботі. Звичайно, його досвід безцінний. До речі, він ніколи не відмовляв і не відмовляє нашому профільному комітету в радах і консультаціях. Я думаю, що на спокій рано розраховувати, і він ще довго буде ділитися своїм досвідом з молодим поколінням суддів, юристів", - додав народний депутат.

4 серпня 2012 року Миколі Пшонці виповнюється 65 років.

Загальний стаж роботи Пшонки на посаді судді становить більше за 36 років. У жовтні 2010 року Пшонка був обраний суддею ВССУ. Рішенням Вищої ради юстиції від 20 грудня 2010 року його обрано на посаду заступника голови ВССУ, де і працював до цього часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram