ГоловнаПолітика

Уже сама форма зустрічі показує: Росія - начальник, а Україна - підлеглі, - Кириленко

На російському фронті Україна демонструє відверту слабкість.

Уже сама форма зустрічі показує: Росія - начальник, а Україна - підлеглі, - Кириленко
Фото: korrespondent.net

Формат зустрічі президентів Росії та України показав, що Росія хотіла б бачити українців своїми підлеглими.

Про це заявив народний депутат України, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко в опитуванні Інституту Горшеніна, коментуючи підсумки візиту в Україну президента РФ Володимира Путіна.

"Я ніяких нових послань від президента Путіна не почув. Новим у цьому візиті було чотиригодинне запізнення, чого російський президент не дозволяв собі раніше. Вже сама ця форма показує зміст, який хотіла б бачити Росія в українсько-російських відносинах: вони - начальники, а Україна - підлеглі. Тому без зміни курсу української влади, думаю, будь-які переговори приречені на провал у сенсі рівноправності. Можна тільки підписувати пропозиції російської сторони. Все. Іншого вибору в української влади поки що немає, оскільки на російському фронті вона демонструє відверту слабкість", - заявив Кириленко.

При цьому народний депутат вважає, що не варто очікувати позитивних результатів зустрічі двох президентів.

"Це переспів старих пісень про Митний союз, про Єдиний економічний простір тощо. Тобто будь-яка російська пропозиція спрямована на обмеження державного суверенітету України в економічній, політичній площині або площині безпеки. Ну, а це не є рівноправні переговори. Українській стороні необхідний зовсім інший пакет на переговорах із росіянами", - заявив Кириленко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram