ГоловнаПолітика

Черновецький оголосив про створення міжнародного інвестфонду

Фонд володітиме 750 мільйонами доларів, отриманими від продажу "Правекс-Банку".

Черновецький оголосив про створення міжнародного інвестфонду

Екс-мер Києва Леонід Черновецький оголосив про створення міжнародного інвестиційного фонду.

Про це повідомила прес-служба Черновецького.

За інформацією прес-служби, в день своєї відставки з посади мера Києва Черновецький заявив: "Я з гордістю оголошую про створення "Міжнародного інвестиційного фонду Черновецького".

Упродовж наступних 1-2 місяців фонд буде офіційно зареєстрований і почне свою роботу на території України, а в наступні місяці - і на територіях інших країн колишнього СРСР і низки країн Азії.

Фонд повною мірою володітиме коштами, отриманими від продажу "Правекс-Банку" (750 млн дол.), а також засобами, які будуть інвестувати в нього інші інвестори щодо конкретних проектів.

Інвестиції Фонду на першому етапі підуть в інтернет-проекти, проекти в сфері високих технологій, девелоперські проекти, а також у перспективні проекти малого бізнесу, які можна буде тиражувати, впроваджуючи в економіки країн, що розвиваються.

У рамках фонду діятиме бізнес-інкубатор.

Умови конкурсів для отримання інвестицій публікуватимуть у ділових виданнях України, а також на сайті Фонду, який буде створено найближчим часом.

За кожним напрямом інвестицій упродовж найближчих 2-3 місяців буде сформовано конкурсні комісії, до складу яких увійдуть, окрім співробітників Фонду, провідні українські та зарубіжні вчені, успішні бізнесмени, кваліфіковані співробітники Фонду, які й визначатимуть перспективність тих чи інших інвестиційних пропозицій.

Переможцям конкурсу буде запропоновано максимально вигідні умови партнерства з Фондом, зокрема створення акціонерних компаній на партнерських умовах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram