ГоловнаПолітика

У Ялті почалися переговори Путіна та Януковича

Зустріч лідерів двох країн відбувається напередодні засідання міждержавної комісії.

У Ялті почалися переговори Путіна та Януковича
Фото: EPA/UPG

Переговори президентів Росії і України Володимира Путіна та Віктора Януковича почалися в Ялті.

Зустріч лідерів двох країн передує п'ятому засіданню російсько-української міждержавної комісії.

Бесіда глав двох держав проходить у кабінеті Рузвельта Лівадійського палацу. Янукович зустрів Путіна біля входу в палац, тепло привітав його. Фотографи зробили кілька кадрів, і президенти вирушили до кабінету для переговорів.

Як повідомляв журналістам помічник глави російської держави Росії Юрій Ушаков, президенти приділять увагу "питанню розширення торгово-економічних зв'язків, аналізу перебігу виконання наявних домовленостей, а також опрацювання нових завдань і напрямів багатопланової двосторонньої співпраці".

Обговорення газової проблематики стане однією з головних тем зустрічі. Путін і Янукович обговорять можливості та перспективи рішення газової проблеми найближчим часом, перш за все у світлі підготовки нового договору про розширення співпраці в газовій сфері, а також виконання домовленості між "Газпромом" і "Нафтогазом України" про спільне освоєння структури Палласа, розташованої на шельфі Чорного моря.

Сторони також обговорять заходи з розвитку співпраці в атомній сфері, Азово-Керченську проблематику, розширення договірно-правової бази перебування Чорноморського флоту Росії на території України, приєднання України до багатосторонніх інтеграційних об'єднань - Митного союзу, Єдиного економічного простору, Євразійського союзу, що формується, а також низку міжнародних проблем, у тому числі придністровське врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram