ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Нардепи скликають екстренне засідання комітету зі свободи слова через ситуацію з LB.ua і ТВi

Депутати закликають владу припинити з'ясовувати стосунки зі ЗМІ.

Нардепи скликають екстренне засідання комітету зі свободи слова через ситуацію з LB.ua і ТВi

Народні депутати від фракцій БЮТ і НУ-НС Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Юрій Стець, Віктор Уколов, що входять до комітету зі свободи слова, закликали владу припинити з'ясовувати стосунки зі ЗМІ.

Заяву оприлюднено на сайті БЮТ.

"Напередодні парламентських виборів в Україні посилився тиск на незалежні засоби масової інформації. Як народні депутати України, члени Комітету з питань свободи слова та інформації, ми вважаємо спроби кримінального переслідування незалежного сайту LB.ua і порушення кримінальної справи проти генерального директора телеканалу TBi - політично мотивованим переслідуванням журналістів, які мають сміливість займати незалежну і критичну позицію щодо дій влади", - сказано в ньому.

Депутати закликають владу припинити з'ясовувати стосунки зі ЗМІ, зосередившись на усуненні недоліків і правопорушень, які викликали критику. На їхню думку, неадекватна реакція з застосуванням податково-каральних органів "свідчить не про силу, а про слабкість режиму, який боїться критики на парламентських виборах, передчуваючи свою поразку".

"Для висвітлення всіх обставин нової хвилі політичного переслідування ЗМІ ми ініціюємо екстрене позачергове засідання Комітету з питань свободи слова й інформації у вівторок, 17 липня. У зв'язку з цим ми просимо наших колег, народних депутатів від фракцій більшості, перервати відпустки, повернутися до Києва, щоб дати об'єктивну оцінку діям влади", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram