ГоловнаПолітика

Колесніченко знайшов студентів, яких примушують підписуватися проти "мови"

Зокрема, хірург поліклініки взагалі не проводила огляд - замість нього вона запропонувала підписатися в заяві проти ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики", зазначив депутат.

Колесніченко знайшов студентів, яких примушують підписуватися проти "мови"
Фото: Макс Левин

Київським студентам пропонують виступити проти "мовного" законопроекту в обмін на проходження медичного огляду.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, якого цитує прес-служба партії.

"Нещодавно студенти розповіли мені про один цікавий випадок. Як відомо, перед вступом до магістратури або спеціалістуру кожен абітурієнт повинен оформити медичну довідку №086-у, тобто пройти обхід всіх основних лікарів", - зазначив він.

"Більшість вступників у київські вузи отримують цю довідку в єдиній студентській поліклініці міста Києва, яка знаходиться біля НТУУ "КПІ", - уточнив депутат.

За словами політика, під час огляду студенти, які отримали диплом бакалавра цього року, піддалися шантажу.

Зокрема, хірург поліклініки взагалі не проводила огляд - замість нього вона запропонувала підписатися в заяві проти ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики". Водночас, поділилися студенти, вона натякнула: якщо підпис поставлено не буде - огляд та отримання довідки можуть затягнутися", - додав Колесніченко.

"Практично у всіх кабінетах лікарів, які відвідали абітурієнти, повторювалася та сама історія. Причому, за словами очевидців, всі лікарі розмовляли чистою російською мовою і, дивлячись на деяких з них, складалося враження, що вони не поділяють ідею збору підписів і діють "під тиском", - розповів "регіонал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram