ГоловнаПолітика

Путін і Янукович можуть обговорити ситуацію з Тимошенко

Президенти торкатимуться різноманітних питань.

Путін і Янукович можуть обговорити ситуацію з Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін під час зустрічі зі своїм українським колегою Віктором Януковичем може обговорити ситуацію зколишнім прем'єром Юлією Тимошенко, яка відбуває покарання.

Про це повідомив журналістів напередодні візиту помічник голови російської держави Юрій Ушаков.

"Під час візиту до Ялти відбудеться зустріч Володимира Путіна з Віктором Януковичем, на якій президенти торкатимуться будь-яких питань, зокрема найчутливіших. Чи ввійде в це число ситуація навколо Тимошенко, я не знаю, але не відкидаю, що це питання буде порушено", - сказав Ушаков, додавши, що все залежить від президентів.

"Звичайно, його (питання про Тимошенко) не обговорюватимуть на засіданні Міждержавної комісії, але в окремій розмові все можливо", - сказав Ушаков.

Також, за його словами, лідери двох держав докладно розглянуть тематику двосторонньої взаємодії у використанні мирного атома, обговорять перспективні проекти в освоєнні космосу, розглянуть прогрес у переговорах щодо Азово-Керченського врегулювання та обговорять питання розширення договірно-правової бази перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Нагадаємо, екс-прем'єра України Юлію Тимошенко в жовтні минулого року засуджено до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газової угоди між "Нафтогазом України" і "Газпромом" 2009 року. Наприкінці грудня 2011 року її було етаповано в колонію в Харкові, а з травня екс-прем'єр перебуває на лікуванні в харківській лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram