ГоловнаПолітика

Адвокат: влада перешкоджає розгляду справи Тимошенко в Європейському суді

За словами адвоката, суд фактично мав ухвалити рішення ще 15 травня.

Адвокат: влада перешкоджає розгляду справи Тимошенко в Європейському суді
Фото: Макс Левин

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ затягує розгляд справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, щоб її не зміг розглянути Європейський суд з прав людини.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив адвокат Олександр Плахотнюк, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами адвоката, суд фактично мав ухвалити рішення ще 15 травня.

"На сьогодні справу призначено на 12 липня, тобто суд на два місяці затягує розгляд справи", - сказав він.

Захисник Тимошенко стверджує, що це може свідчити лише про одне - хтось дуже не хоче, щоб ця справа виходила на розгляд по суті до Європейського суду.

Адвокат нагадав, що 28 серпня Європейський суд розглядатиме питання про незаконне затримання Юлії Тимошенко і деякі інші питання, однак, розгляд справи по суті можливий тільки після проходження всіх судових інстанцій в Україні.

"Ті підстави, на які посилаються судді, щоб вкотре перенести засідання, свідчать, що остаточне рішення, яке має ухвалити суд, ще невідоме і суд не знає, що робити з цією справою", - зазначив Олександр Плахотнюк.

Також захисник звернув увагу, що дві справи щодо Юлії Тимошенко йдуть нерозривно одна від одної - справа ЄЕСУ в Харкові і розгляд касації у Вищому спеціалізованому суді в Києві.

"Один, максимум два дні - спочатку в Харкові, потім у Києві. Хто хоче пов'язати ці справи між собою. І наслідки справи в одному випадку залежать від наслідків розгляду у другому випадку", - зазначив Плахотнюк.

Він також не виключив, що завтра Вищий спеціалізований суд знову перенесе засідання.

"Це може бути або 24 липня, або 26 - перші дні після розгляду справи ЄЕСУ в Харкові", - сказав Плахотнюк.

Нагадаємо, Київський районний суд Харкова ухвалив рішення про оголошення до 23 липня перерви в засіданні з розгляду справи проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram