ГоловнаПолітика

Севастополь допоможе російським містам, які постраждали від повені

Міськрада виділила 300 тис. грн.

Севастополь допоможе російським містам, які постраждали від повені
Фото: segodnya.ua

Севастопольська міська рада виділила 300 тис. грн на допомогу жителям міст Російської Федерації, які постраждали від повені.

Це рішення, проект якого на сесії міськради представила Севастопольська МДА, депутати підтримали одностайно.

Звертаючись до депутатів за дорученням голови міста Володимира Яцуби з пропозицією надати матеріальну допомогу містам Краснодарського краю, які постраждали від повені, заступник голови СМДА Артур Бабенко зазначив: "Російська Федерація приділяє особливу увагу Севастополю, надає різнобічну допомогу. Зараз у Краснодарському краї є певні проблеми, ми не можемо залишитися осторонь і повинні допомогти".

"Президент України виступив із пропозицією й ініціативою допомогти уряду Російської Федерації, зокрема, Краснодарському краю. Голова Севастопольської міської держадміністрації Володимир Яцуба підтримав ініціативу глави держави і попросив депутатів міської ради також підтримати рішення про надання допомоги для ліквідації наслідків трагедії в містах Російської Федерації - Геленджику, Кримську, Новоросійську".

Як додав А. Бабенко, необхідно також створити спеціальну комісію, яка виробить процедуру надання допомоги. При цьому він додав, що депутати міськради повинні консолідовано підійти до вирішення цього питання.

Зазначені 300 тис. грн розподілено управлінню з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи СМДА, аби допомогти постраждалому регіону Росії. Вказану суму заплановано виділити завдяки перегляду коштів резервного фонду бюджету.

Нагадаємо, на Кубані внаслідок повені в ніч проти 7 липня затопило більш ніж 5 000 житлових будинків у трьох містах (Геленджик, Кримськ, Новоросійськ) і низці селищ Краснодарського краю.

Кількість жертв повені перевищила 170 осіб.

Порушено системи енерго-, газо-і водопостачання, автомобільне і залізничне сполучення. Причиною повені, за офіційними даними, стали зливи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram