ГоловнаПолітика

Партія регіонів платить тисячу гривень за голос на виборах, - опозиція

Кажуть, усім проплаченим виборцям видаватимуть мобільний телефон.

Партія регіонів платить тисячу гривень за голос на виборах, - опозиція
Фото: Макс Левин

Партія регіонів почала підкуповувати виборців у Вінницькій області.

Про це повідомила керівник штабу об'єднаної опозиції "За Батьківщину" у Вінницькій області Людмила Щербаківська.

"Голови декількох сільрад улаштували "мережевий маркетинг". Наприклад, дають людині тисячу гривень за голосування за провладного кандидата. Якщо та приводить із собою когось, отримує за нього ще 200 гривень. А новоприбулому видають тисячу. І так по ланцюжку", - розповіла вона.

"Такі випадки ми повинні фіксувати. Це прямий підкуп виборця. Тим паче, один із таких "підкуплених" готовий про все розповісти. Але боїться за свою сім'ю. Просить захисту", - сказала Щербаківська.

"Завтра туди виїжджає наша мобільна група. На місці будемо давати раду ситуації і вирішувати, як діяти. Людина, яка хоче заявити про підкуп, не є членом якоїсь партії. Але вирішила розповісти правду", - розповіла керівник штабу.

"До того ж, є інформація про відпрацювання цих грошей на виборах. Кажуть, усім проплаченим виборцям видаватимуть мобільний телефон. У кабінці кожен повинен сфотографувати позначку в бюлетені. Потім виносить мобільний і віддає наступному виборцю", - розповіла вона.

Із такими свідченнями кандидата в депутати можна буде притягнути до суду за підкуп виборців після реєстрації кандидатів у цьому окрузі. Суд може позбавити права цього кандидата брати участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram