ГоловнаПолітика

МЗС порадив російському Першому каналу не пхати носа не в свою справу

У питаннях мови Україна в змозі розібратися сама, вважають дипломати.

МЗС порадив російському Першому каналу не пхати носа не в свою справу
Олег Волошин
Фото: news.zn.ua

МЗС України закликав іноземні ЗМІ дотримуватися виваженості в коментарях щодо трактування історії, мовної та гуманітарної політики.

Про це "Українським новинам" сказав директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин.

"Мовна політика, трактування історії і гуманітарні питання є предметом внутрішньої української дискусії і вони не повинні бути предметом обговорення наших зарубіжних партнерів. Розраховуємо, що іноземні ЗМІ будуть максимально виважено підходити до коментарів у цих питаннях", - зазначив він.

Так Волошин прокоментував сюжет на Першому каналі (Росія) від 8 липня, присвячений ухваленню закону про мовну політику та подальші акції протесту.

Зокрема, в ефірі телеканалу ведучий зазначив, що за роки насильницької українізації країни, де проживає понад 20 мільйонів росіян, примусового насадження української мови, викривлення російської історії, прищеплення брехні про геноцид українців і героїзм бандерівців, фактично не було з боку російськомовних таких протестів, як зараз у противників мовного закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram