ГоловнаПолітика

Луценко звинуватив суддю Медушевську в порушенні його прав

Екс-міністр запропонував проводити судові засідання без нього.

Луценко звинуватив суддю Медушевську в порушенні його прав
Фото: Макс Левин

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко звинуватив суддю Печерського райсуду Києва Ганну Медушевську в порушенні його прав і запропонував без нього проводити судові засідання з розгляду справи про незаконне стеження.

Про це Луценко сказав після відмови судді надати для ознайомлення заяви двох свідків: прокурорів В'ячеслава Перча та Галини Климович щодо неможливості їх прибуття на судове засідання для надання свідчень, повідомляє "Народна самооборона".

"Вношу клопотання заклеїти мені рот скотчем, очі теж заклеїти скотчем і проводити суд, як заманеться, оскільки я позбавлений усіх прав захищатися. Крім того, вибачте, але давайте перенесіть суд у Биківню, повісьте мені табличку "Луценко Юрій Віталійович 2012 рік" і все. Це збіговисько не може називатися судом. Це шабаш. То навіщо я тут? Я четвертий день сиджу на баралгіні, відправте мене в камеру і все, я все одно не маю жодних прав. Робіть що хочете", - заявив Луценко.

Зокрема, він звинуватив Медушевську в повному ігноруванні положень Кримінально-процесуального кодексу.

"Ви думаєте, Ваша честь, вірніше, безчестя, що можна сісти під герб України, одягнути цей шматок тканини і називати себе судом? Це не процес, це знущання над правосуддям. Усе, що я говорив про українське кривосуддя колись, - це десята частина того, що насправді відбувається. Ви навіть, на відміну від Вовка (суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк, - ред.), не створюєте видимість дотримання Кримінально-процесуального кодексу", - сказав Луценко, звертаючись до судді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram