ГоловнаПолітика

Литвин: "Душа кричить. Чому мене зрадили, продали?"

Спікер заявив, що Мартинюка для нього більше не існує.

Литвин: "Душа кричить. Чому мене зрадили, продали?"
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що його зрадили і продали.

Про це він розповів під час прес-конференції в Житомирі, яку було присвячено наслідкам затвердження парламентом закону про мовну політику.

Нагадаємо, тоді законопроект підтримали 20 однопартійців спікера.

"У мене всередині душа кричить. Чому мене зрадили, продали люди, яким я вірив?" - сказав Литвин.

Водночас він розповів, як депутати від Народної партії пояснили своє голосування за скандальний закон.

"Наступного дня о 08.30 я зібрав фракцію. Запитав: чому ви мене здали? За що? На кожного дивлюся, в очі - потупили очі. Пояснення одне, що ми голосували за розгляд цього питання, тобто не зрозуміли. Я не прийняв і не приймаю цей аргумент. Тоді з'явилося інше пояснення: керівнику фракції було сказано, що зі мною все узгоджено. Цього я також не приймаю", - резюмував спікер.

На запитання щодо ролі його товариша Адама Мартинюка в цих подіях Литвин відповів категорично: "Для мене цієї людини не існує".

Литвин упевнений, що голосування 3 липня у Верховній Раді відбулося без відома Президента. І підтвердженням цьому, за словами спікера, є прес-конференція, запланована в Українському домі на 4 липня.

"Президент України не знав, що Верховна Рада піде на такий крок. Якби такий крок планували безпосередньо за участю глави держави, то не проводили б прес-конференції. Оскільки для кожного було очевидно, якою була б реакція. Це деякі люди хотіли продемонструвати свою здатність впливати на Верховну Раду і на прийняття нею рішень. Ви розумієте, що швидко народжуються тільки кошенята, але вони народжуються сліпими. Так у цьому випадку і вийшло", - зазначив Литвин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram